De ultieme tool voor datagedreven inkoopbeslissingen

Ontwikkel samen met andere inkoopmanagers het optimale spend dashboard

(en krijg voorrang bij de launch)

Deel

Met minimale effort jouw visie en ervaring delen

Bouw

Draag bij aan inkoop professionalisering in het MKB

Leer

Volg het volledige proces en leer van andere inkoop experts

Ontdek het spend analyse dashboard

  • Het einde van Excel tijdverdrijf
  • Beveiliging op orde
  • Altijd je inkoopdata en analyses up-to-date bij de hand

Klik om af te spelen

Honderden inkopers in corporates hun leven makkelijker gemaakt

Mijn naam is Erik van Buuren en ik ben de eigenaar van Process Simplicity. Ons doel is om het leven van inkopers elke dag een beetje simpeler te maken. Zodat inkopers zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn en wat ze graag doen. Met als resultaat leuke, groeiende werkgevers.

Sinds 2007 heb ik als consultant binnen veel corporate organisaties de informatie voorziening verbeterd. Met vallen en opstaan heb ik ontdekt te focussen op wat er werkelijk toe doet. Geen circus bouwen, niet doen wat er gevraagd wordt, maar doen wat er nodig is. Ik ben een persoon waar headhunters altijd naar op zoek zijn, omdat er maar weinig mensen zijn die echt begrijpen wat iemand nodig heeft. En vooral om dat dan te kunnen omzetten naar simpele, kleine stappen om een tool of dashboard te maken. 

Mijn handen jeuken als ik mensen uren bezig zie met spreadsheets om iets te bereiken. En het geeft me een kick wanneer het vervolgens lukt om uren werk terug te brengen naar seconden of minuten werk. 

Dat kan ik voor elk bedrijf afzonderlijk doen, maar daarmee maak ik geen echte impact. Impact maak ik door deze kennis om te zetten in een tool die voor iedereen werkt. 

Onder de indruk van de Spend analyse

Ik, én onze operationeel manager die onze PBI’s maakt waren erg onder de indruk.

André ... Purchase manager

Spend analyse 300% verbetering

Behoorlijk indrukwekkend en voor de MKB bedrijven die ik tot nu toe tegen ben gekomen een 300% verbetering in inzicht. Daar ontbreekt het bij een groeiend MKB bedrijf vaak aan: inzicht in de data die er ergens wel is maar niet gepresenteerd kunnen worden. Laat staan geanalyseerd zoals hier.

Experimenteren in ons Lab

Ik heb me de afgelopen maanden toegewijd aan het opzetten van de perfecte Spend analyse voor bedrijven die hun MKB inkoop discipline willen professionaliseren. Met behulp van experts is er een demo dashboard gemaakt waarmee inkopers

  • continue inzicht hebben waar hun inkopen gedaan worden en tegen welke kosten;
  • welke leveranciers en producten belangrijk zijn of juist minder belangrijk;
  • geen tijd meer kwijt zijn aan het exporteren van data uit hun ERP en in Excel aan elkaar knopen.

We starten met een zeer beperkte groep van bedrijven die in de pilot mee kunnen draaien. Maar omdat dit dashboard continue zal verbeteren, is er een "Lab" opgezet. Daar kun jij ook aan deelnemen als je:

  • ervaring hebt in inkoop en een sterke visie over hoe je als inkoop functie een bedrijf sterker kunt maken;
  • niet bang bent om opbouwende feedback te geven;
  • praktisch ingesteld bent.

Als Lab deelnemer, krijg je de mogelijkheid om zelf vorm te geven aan dit dashboard. Je kunt je mening geven wanneer je wilt en wordt op de hoogte gehouden per e-mail. Daarnaast worden ook meningen en visies van anderen gedeeld, zodat je daar weer van kunt leren. 

MKB Spend analyse op iPad

Direct toegang tot de demo omgeving als Lab-lid

Klik op de knop hieronder en je meldt je in 2 klikken aan. Je komt dan direct in het Lab terecht. 

Zie ik je aan de andere kant?

My Favorite consultant!

profile-pic

Erik is my favorite consultant, as I always used to call him. Erik is extremely fast in picking things up, has a tremendous output (I don’t know anybody who delivers that much in a limited time frame than Erik), is very intelligent and understands exactly what I mean if I have a question. He is good in expressing himself and presenting his work or the way he want to approach things. This makes Erik to the ideal partner to team up with.

Roland - Global Category Manager at Nutreco

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost het om Lab-lid te zijn?

Goede vraag. De meeste van de aspirant Lab-leden stellen deze vraag, omdat ze al genoeg te doen hebben.


In principe bepaal de tijdsbesteding zelf. Over het algemeen is het niet meer dan 15 minuten per twee weken.


Hoe het werkt, is dat ik elke twee weken een mailtje stuur met een update waarin ik geleerde lessen deel. Grotendeels op basis van terugkoppeling en gesprekken met inkopers. En met ontwikkelingen die gemaakt zijn in de spend analyse om te inspireren hoe je meer uit je inkoopdata kunt halen. Daarin stel ik ook altijd een vraag voor input. Als dat jou triggert, dan kun je er op antwoorden als het je uitkomt. Komt het niet uit, kun je ook een keertje overslaan natuurlijk. Ik verwacht echt niet dat je op elke mail reageert. Het is natuurlijk wel fijn als je af en toe wat kunt laten horen :). Maar een paar zinnen in een mail is voldoende.


En het staat je altijd vrij om af te melden natuurlijk. 

Hoeveel inkoopkennis moet ik hebben om Lab-lid te worden?

Eigenlijk is iedereen welkom die ervaring in inkoop heeft. De meeste Lab-leden hebben meer dan 10 jaar ervaring, maar ook juist de jonge starters kunnen weer een frisse andere visie delen.


Dus, je hoeft niet veel inkoopkennis of ervaring te hebben, maar wel een mening en praktisch ingesteld zijn.

Teveel of juist te weinig? Uitschrijven met één klik.

Je zult af en toe gemaild worden. Mocht je vinden dat je teveel mails krijgt, of te weinig input kan leveren, dan ben je zo uitgeschreven. Of als je geen "klik" voelt, of om wat voor reden dan ook uit het Lab wilt stappen. No hard feelings, 1 klik en het is geregeld. Onderaan alle communicatie staat een uitschrijf knop. Je bent ons geen verantwoording schuldig. 

>