november 30

Wat is jouw grootste Excel blunder?

0  comments

Wat is jouw grootste Excel blunder?

Wat is jouw grootste Excel blunder? Vast niet zo gigantisch als deze...

Je hebt het in oktober vast gelezen: de misser in Engeland in de telling van het aantal corona besmettingen door een te vol Excel bestand.

"Wat een giga blunder" zul je gedacht hebben. Maar is dat zo? 

More...

“My spreadsheets are guaranteed 100% mistrake free.”

QuotesGram

Fouten in Excel analyses: kan het de beste overkomen?

Kan ons dit niet allemaal overkomen? Is jou dit nooit overkomen? Je hebt vast weleens een verkeerde beslissing genomen, doordat een Excel analyse niet klopte door een "domme" fout. Of verkeerde informatie naar het hoger management gerapporteerd.

Elke organisatie gebruikt Excel in meerdere of mindere mate. Excel wordt vaak als software inkoop management systeem ingezet. Logisch en tot een zeker hoogte ook erg goed (het Excel tipping point). Snel en flexibel, foutgevoelig en tijdrovend.

Wat is jouw grootste Excel blunder?

Ik geloof niet dat er een organisatie is, waar er geen Excel blunders gemaakt zijn. Soms met flinke impact, met een beetje geluk alleen schrik.

Een blunder die ik zelf onlangs nog maakte, was dat ik heel veel kolommen niet had meegenomen bij het overzetten van data naar een nieuw rapport, doordat er ergens een lege kolom tussen zat. Oeps...

Hoe zit het met jou? Ik ben benieuwd naar jouw grootste of juist grappigste Excel blunder. En welke stappen heb je gezet te zorgen dat dit niet nog een keer kon gebeuren?

Loved this? Spread the word


About the Author

Afgelopen 15+ jaar heb ik grote multinationals geholpen om hun systemen en inkoopprocessen te verbeteren. Zo hebben ze beter en sneller overzicht gekregen.

Veel inkoopteams zie ik stoeien met het inzichtelijk krijgen van relevante basis informatie. Er wordt gekozen voor dure mainstream oplossingen. Of er vindt continue miscommunicatie plaats met de interne IT afdeling.

Ik sta te popelen om jou en je team het continue overzicht te geven met minimale tijdsbesteding.

Erik van Buuren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>