mei 14

De beste gratis online trainingen om zelf met Power Platform te starten

De beste gratis online trainingen om zelf met Power Platform te starten

Wij bij Process Simplicity zijn super gepassioneerd om taken slimmer uit te voeren en meer lol uit werk te halen. Een laserfocus op het toevoegen van waarde voor onze uiteindelijke klant: de klant van onze klant.

Hiervoor maken wij dankbaar gebruik van de tools dat het Microsoft Power Platform ons biedt: Power BI, Power Apps en Power Automate. 

Of je nu wat basis automatisering of rapportages wilt maken, of net zo handig worden als wij, ik heb in deze post de beste gratis online trainings op een rijtje gezet die wij kennen voor deze tools. Van beginner tot expert.

More...

Wil je inspiratie hoe en wat je allemaal kunt automatiseren, lees dan eens één van deze blog artikelen:

Waar moet een training aan voldoen?

Niet alle trainingen en tutorials zijn even duidelijk. We zoeken voor beginners naar een goed te begrijpen uitleg. Op basis van video tutorials waar je stap-voor-stap kennis wordt bijgebracht.

Voor gevorderden kijken we naar tutorials die allerlei verschillende onderwerpen behandelen. Als je de basis onder de knie hebt, kun je door de videos heen bladeren en bekijken welke voor jou relevant zijn, waar jij meer over te weten wilt komen.

Eigenlijk zijn alle trainingen die we hebben gevonden in het Engels. Ik ga er vanuit dat dit geen probleem voor je is. 

edX is een platform waar kwalitatieve trainingen op worden gegeven, welke vaak goed zijn als introductie. Daar verwijzen we ook regelmatig naar.

Onze trainingen tip overzicht

Hieronder vindt je onze tips voor trainingen voor Power BI, Power Apps en Power Automate.

Gratis Power BI trainingen

Met Power BI kun je in no-time kosteloos rapportage en dashboards maken uit verschillende bronnen. Uiteraard ga je betalen als je meer wilt, maar het maken van rapportages voor jezelf in Power BI desktop is gratis.

Beginner

Beginner training op edX.org door University Davidson. Deze is actief tot mei en zal daarna voorlopig nog als archief kunnen worden ingezien.

Gevorderd
SQLBI 

De Italianen Marco en Alberto zijn twee gerenommeerde trainers in Power BI land. Met hun heerlijke Italiaanse accent geven ze uitleg over de concepten van Power BI. Soms wat lastiger te volgen, maar wel goede inhoud. Ze hebben veel gratis videos beschikbaar, maar bieden ook een betaalde online training voor nog meer diepgang.

Guy in a Cube 

Adam en Patrick leggen verschillende Power BI onderwerpen uit op een entertaining manier via hun YouTube kanaal.

Gratis Power Apps trainingen

Met Power Apps bouw je super snel bedrijfsapplicaties. Je verzamelt informatie van collega's die dat gemakkelijk op hun smartphone of laptop kunnen ingeven en bijhouden. Dit draagt bij aan betere communicatie en meer inzicht. Je kan vervolgens met Power BI deze data weer raadplegen en combineren met andere relevante data om geweldige inzichten te verkrijgen.

Beginner

Beginner training op edX.org door Microsoft. Deze is al gearchiveerd, maar kun je voorlopig nog gewoon volgen.

Gevorderd
YouTube kanaal Shane Young

Shane is dezelfde trainer die je in de beginnerstraining op edX hebt gezien. Op een (flauwe) humoristisch wijze weet hij lastige concepten goed uit te leggen en je te inspireren om meer uit Power Apps te halen.

Microsoft's training resources

Microsoft heeft zelf ook een pagina beschikbaar gesteld met trainingen die zij aanraden. Ik denk dat je met de hierboven genoemde al uit de voeten kan, maar je kunt er eens doorheen kijken.

Gratis Power Automate trainingen

Met Power Automate integreer je applicaties met elkaar. Het is niet de simpelste tool, maar wel een erg krachtige. Alle Microsoft applicaties en nog een heel aantal andere applicaties kunnen met elkaar verbonden worden. Zo voorkom je dubbel invoeren van informatie en automatiseer je die handmatige klussen.

Power Automate is eind 2019 van naam gewijzigd. Voorheen heette dit Microsoft Flow. Op Google vindt je daardoor nog veel informatie onder deze "oude" naam. 

Qua trainingen geldt voor een groot gedeelte hetzelfde als voor Power Apps. Veel trainers zijn dezelfde. 

Beginner

Beginner training op edX.org voor Power Apps door Microsoft. Deze is al gearchiveerd, maar kun je voorlopig nog gewoon volgen. Er is één gedeelte in deze PowerApps training die specifiek over Automate gaat (MS Flow). Onderstaande link brengt je daar direct heen.

Gevorderd
YouTube kanaal Shane Young

Shane is dezelfde trainer die je in de beginnerstraining op edX hebt gezien. Hij weet een goede introductie te geven hoe Power Automate werkt. 

Microsoft's training resources

Microsoft heeft ook voor Power Automate een pagina beschikbaar gesteld met trainingen die zij aanraden. Kijk er doorheen.

Ik denk je hiermee op weg te hebben geholpen. Specifieke uitdagingen kun je natuurlijk altijd Googelen. En wil je een keertje sparren over hoe je jouw situatie het beste aanpakt, neem dan gerust contact met mij op.

Heb je behoefte aan persoonlijke trainingen op dit gebied, laat het mij weten en we kijken samen wat het beste bij jou past.

Loved this? Spread the word


About the Author

Afgelopen 15+ jaar heb ik grote multinationals geholpen om hun systemen en inkoopprocessen te verbeteren. Zo hebben ze beter en sneller overzicht gekregen.

Veel inkoopteams zie ik stoeien met het inzichtelijk krijgen van relevante basis informatie. Er wordt gekozen voor dure mainstream oplossingen. Of er vindt continue miscommunicatie plaats met de interne IT afdeling.

Ik sta te popelen om jou en je team het continue overzicht te geven met minimale tijdsbesteding.

Erik van Buuren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>